In English
2018-05-24

Generic vinner konkurrensupphandling från Försvarets materielverk avseende utveckling av nytt telekonfliktverktyg

Generic har vunnit en konkurrensupphandling från Försvarets materielverk avseende utveckling av ett nytt telekonfliktverktyg. Ordern är av stort strategiskt värde. Slutleverans är planerad till hösten 2009.

- Vi ser fram emot ett fördjupat samarbete med Generic, säger professor Peter Stenumgaard som arbetar med robust trådlös kommunikation vid FOI. Det är också spännande att nu få omsätta våra forskningsresultat till operativ nytta för försvaret.

Telekonfliktverktyget, som kommer att utvecklas i samarbete med FMV och FOI, är anpassat till dagens bredbandiga radiokommunikation, och har som syfte att hjälpa slutanvändaren att placera sändare, mottagare och eventuella störningskällor såsom t.ex. PC-datorer eller andra radiokällor, så att kommunikationsförhållandena blir optimala och störningar undviks. Detta är relevant i många sammanhang; t.ex. kan verktyget användas av en fredsbevarande styrka som planerar en stabsplats i närvaro av andra internationella förband, eller av en teleoperatör som optimalt vill använda sitt frekvensutrymme och maximera sin täckning i en omgivning rik på radiokällor, som t.ex. trådlösa nätverk.

- Det är glädjande att FMV valt oss som leverantör. Det ger ett kvitto på att den kompetens vi byggt upp inom detta området uppskattas av våra kunder. Vi ser framöver också andra möjliga kundkategorier som kan nyttja denna typ av produkt, säger Mikael Tjernlund som är VD för Generic Technology.

Om Generic:

IT- och telekomgruppen Generic Sweden utvecklar, integrerar och levererar system och tjänster för verksamhetskritisk kommunikation till kunder med behov av extrem tillförlitlighet. Konsultverksamheten erbjuder högkvalitativa tjänster och lösningar för lednings- och kommunikationssystem till bl a Försvaret, myndigheter, sjukvården, industrin samt bank- och finanssektorn. Telekomoperatören Generic Mobile är specialiserad på meddelandetjänster för kritiska miljöer och driver bl a meddelandetjänsten Minicall och SMS i fasta nätet. Företaget har även en unik licens för mobil data- och talkommunikation som möjliggör mobilt bredband med hög dataöverföringshastighet. Generic har cirka 200 anställda och aktien är sedan oktober 2006 noterad på NGM Equity, med kortnamnet GENI.

För ytterligare information och frågor, kontakta:

Mikael Tjernlund, VD Generic Technology, tel: 070–203 98 74, e-post: mikael.tjernlund@generic.se