In English

Nyheter 2010

Nytt ramavtal från FMV inom telenätområdet

22 november - Generic har tillsammans med Cybercom, Logica, Sjöland & Thyselius och Systecon tecknat ett ramavtal med Försvarets materielverk (FMV) inom teknikområdet Fasta och Semifasta nätstrukturer.

Generic Delårsrapport Jan-Sep 2010

12 november - Nu kan du ladda ner vår delårsrapport i PDF-format.

Generic har erhållit ett ramavtal inom försvarssektorn rörande taktiska datalänkar motsvarande ett belopp om 15 MSEK.

10 november - Avtalet som sträcker sig till 2012 avser tekniskt stöd till TDL-kontoret på FMV som ansvarar för upphandling och systemsamordning av samtliga system rörande interoperabla taktiska datalänkar.

Presentation av militära arkitekturramverk

03 november - Generic har bjudits in att hålla en presentation om domänspecifik användning av UPDM (Unified Profile for DoDAF and MODAF) på NoMagic World UML conference i Dallas/ Ft Worth, Texas den 7-10 November 2010.

Generic träffar studenter på arbetsmarknadsdagar

21 oktober - Generic deltar på arbetsmarknadsdagarna Utnarm och Armada, den 4/11 respektive 16-17/11.

Generic levererar FM-radiorepeatrar till SJ

15 oktober - I dagarna har Generic Konsultverksamhet levererat FM-radiorepeatrar för SJ:s nya tåg X55. Generic berättar om utvecklingsprojektet på mässan Embedded Conference i Älvsjö den 20 oktober.

Generic Delårsrapport Jan-Juni 2010 publicerad

26 augusti - Nu kan du ladda ner vår delårsrapport i PDF-format.

Telekomverksamheten tecknar avtal med CSC

23 augusti - Telekomverksamheten och CSC Sverige har tecknat avtal som möjliggör för CSC kunder att skicka och ta emot fax och SMS via e-post.

Just nu söker vi engagerade medarbetare inom ett flertal områden

09 juli - Just nu söker vi engagerade medarbetare inom Systemingenjör, Kommunikationssystem, Mjukvaruutveckling, Mjukvaruarkitektur, Verksamhetsutveckling och Informationssäkerhet.

Generic Solutions i Västerås söker affärsinriktad konsultchef

14 juni - Är du en entreprenör som drivs av att göra affärer och att rekrytera personal? Nu har du chansen att bli en nyckelspelare i vårt Västeråsteam.

Generic Mobile presenterar nya Minicallmottagare

04 juni - Kännedomen om de mottagare som finns på marknaden är relativt låg både hos användare och återförsäljare. Med anledning av detta kommer Generic Mobile börja sprida en samlad information om hela utbudet för att öka valfriheten för användarna.

Generic levererar verktyg för analys av telekonflikter till FMV

17 maj - Generic har under våren levererat telekonfliktverktyget NTK (Nytt Telekonfliktverktyg) till Försvarets materielverk (FMV). Utvecklingen av NTK har pågått sedan 2008 i nära samarbete med FMV och Totalförsvarets Förskningsinstitut (FOI).

Rapport från Generics Årsstämma

07 maj - Rapporten från Generics Årsstämma som ägde rum torsdag 6 maj finns nu publicerad.

Generic delårsrapport jan-mars 2010

06 maj - Nu kan du ladda ner vår delårsrapport i PDF-format.

Generic årsredovisning 2009 publicerad

23 april - Årsredovisningen för 2009 finns nu tillgänglig. Det finns även en sammanfattning av året 2009.

Kallelse till årsstämma

06 april - Styrelsen för Generic Sweden AB (publ) har idag utfärdat kallelse till årsstämma, vilken kommer äga rum torsdagen den 6 maj 2010 klockan 17:30 på Konferenscenter Factory, Augustendalstorget 6, Nacka Strand.

Michael Edman ny VD för Generics konsultverksamhet

18 mars - Michael Edman (f. 1961) har utsetts till ny VD för Generics konsultverksamhet för samhällssäkerhet och försvar, Generic Systems.

Anders Hansson ny CFO för Generic Sweden AB

03 mars - Anders Hansson har tillträtt som ny CFO för Generic Sweden AB per den 1 mars 2010.

Bokslutskommuniké 1 januari – 31 december 2009

18 februari

Personalneddragningar inom Generic-koncernen

27 januari - Generic varslar idag sammanlagt 20 anställda i Nacka om uppsägning på grund av arbetsbrist. Uppsägningarna berör de anställda i moderbolaget Generic Sweden AB och i dotterbolaget Generic Software Solutions Sweden AB.

Rekordökning av fastnätsSMS - växer snabbare än SMS

26 januari - Under nyårsafton och nyårsdagen ökade antalet skickade SMS till det fasta nätet med 34% jämfört med samma period året innan. Det är dubbelt så stor ökning jämfört med ökningen av SMS-trafiken till det mobila nätet som enligt de stora operatörerna ökade mellan 10-15%. En halv miljon användare har nu upptäckt möjligheten att skicka SMS till det fasta nätet.