In English
2018-05-24

Generic Mobile gör genombrott på ny marknad genom avtal med WM-data och NewPhone

Generic Mobile har i dagarna tecknat avtal med både WM-data och NewPhone för återförsäljning av Generic Mobiles tjänst för kommunikation med SMS och FAX via e-post. Dessa avtal innebär ett genombrott för Generic Mobile på marknaden för integrerade meddelandelösningar.

Företaget har sedan tidigare tecknat avtal på denna tjänst med ett antal namnkunniga kunder såsom SOS Alarm AB och Sjöfartsverket. Generic Mobile når nu via WM-data en bas av storföretag och via NewPhone en bas av SME-företag (Small and Medium sized Enterprises). Avtalen löper inledningsvis under ett år och bedöms tillsammans ha en intäktspotential om uppemot en halv miljon per år.

”Pappersfax har gått ur tiden samtidigt som majoriteten företag fortfarande har en verksamhet som kräver kommunikation via fax. Att då enkelt kunna hantera detta via vanliga e-postkonton förenklar tillvaron för många. Generic Mobile är först ut på marknaden att driva tjänsten som en ren operatörstjänst vilket förenklar och möjliggör en kostnadseffektiv totallösning för slutkunderna”, säger Mats Hugosson, VD Generic Mobile AB.

Via Generic Mobiles tjänster får nu WM-data en möjlighet att byta ut de nuvarande leverantörerna och föra över befintliga kunder till Generic Mobiles mer flexibla faxlösning och system. NewPhone får i och med avtalet ett mer komplett kommunikationserbjudande till sina SME-kunder.

”Vi får i och med det nya avtalet möjlighet att även erbjuda fax via e-post direkt i mobilen som ett steg framåt i mobilitetstänket där man kompletterar gammal faxteknik med de senaste mobiltelefonerna.”, säger Andreas Khoshnou, VD NewPhone AB.


För ytterligare information och frågor, kontakta:

Mats Hugosson, VD Generic Mobile, tel: 08-601 38 00, e-post: mats.hugosson@generic.se
Se även www.genericmobile.se
 

Om Generic Mobile:

Telekomoperatören Generic Mobile, en del av IT- och telekomgruppen Generic Sweden, är specialiserad på meddelandetjänster. Så gott som alla Sveriges räddningstjänster, landsting, polisen och privata larmföretag använder Generic Mobiles lösningar för sin verksamhetskritiska kommunikation. Generic Mobile driver meddelandetjänsten Minicall med ca 80.000 kunder. Dessutom erbjuder de SMS för fastnätstelefoner samt mobilt bredband med hög dataöverföringshastighet. Generic-gruppen har cirka 180 anställda och bolagets aktie är noterad sedan oktober 2006 på NGM Equity, med kortnamnet GENI.