In English
2018-05-24

Kraftig ökning av SMS till och från hemtelefoner

Det finns ca 400 000 aktiva användare som skickar SMS från sin mobil till hemtelefoner, och antalet SMS till och från hemtelefoner ökar månad för månad. Generic Mobile möjliggör leverans av dessa SMS i det fasta telenätet.

”Allt fler har upptäckt att det är lika enkelt att skicka SMS till en hemtelefon som till en mobil. Det är med glädje Generic Mobile öppnar denna marknad för mobilanvändarna i Sverige”, säger Mats Hugosson, vd Generic Mobile.

Att skicka SMS från en mobiltelefon till ett nummer i det fasta telenätet (t ex 08-xx xx xx, 031-xx xx xx, 046-xx xx xx) fungerar på samma sätt som när man skickar SMS mellan mobiltelefoner. På den svenska marknaden finns ca 400 000 aktiva kunder som skickar SMS till och från hemtelefoner. När ett SMS skickas till en SMS-förberedd kontors- eller hemtelefon tas det emot som vanlig text precis som i en mobiltelefon, i annat fall läses SMS:et automatiskt upp utan extra kostnad.

Möjligheten att skicka och ta emot SMS i sin hemtelefon finns oavsett vilken operatör kunden valt att ha hemma, t ex Telia, Tele2, Optimal Telecom, Telenor o s v.

Möjligheten att skicka SMS från mobil till fast telefon är hittills tillgängligt för kunder till mobiloperatörerna Tele2Comviq, Telenor, Optimal Telecom, Tango, NewPhone, Djuice, Glocalnet, Lebara och Campuz Mobile. 

”Att kunna skicka SMS till alla telefonnummer, oavsett om det är ett mobil-, kontors- eller hemtelefonnummer, är på väg att bli en självklarhet för många. På Generic använder vi tjänsten genom att ge våra kunder möjligheten att skicka SMS till vår växel på 08-601 38 00, prova gärna”, säger Mats Hugosson.
 

För ytterligare information och frågor, kontakta:

Mats Hugosson, VD Generic Mobile, tel: 08-601 38 00, e-post: mats.hugosson@generic.se
www.genericmobile.se


Om Generic Mobile:

Telekomoperatören Generic Mobile, en del av IT- och telekomgruppen Generic Sweden, är specialiserad på meddelandetjänster. Så gott som alla Sveriges räddningstjänster, landsting, polisen och privata larmföretag använder Generic Mobiles lösningar för sin verksamhetskritiska kommunikation. Generic Mobile driver meddelandetjänsten Minicall med ca 80.000 kunder. Dessutom erbjuder de SMS för fastnätstelefoner samt mobilt bredband med hög dataöverföringshastighet. Generic-gruppen har cirka 170 anställda och bolagets aktie är noterad sedan oktober 2006 på NGM Equity, med kortnamnet GENI.