In English
2018-05-24

Ny sökavgift Minicall Privat

Minicall Privat är Generic Mobiles personsökningstjänst utan abonnemang med söknummer som börjar på 0740. Sökavgiften för att nå en Minicall Privat användare, kommer den 1 januari 2008, att justeras till 10,00 kr per sökning exklusive moms*. Tjänsteformen Minicall Privat kan nås av alla Sveriges teleabonnenter, såväl fasta som mobila användare.

Generic Mobile har för avsikt att långsiktigt vidareutveckla Minicall och bibehålla det stora utbudet av tjänster. Tjänsteformen Minicall Privat har under senare tid inte burit sina egna kostnader och en prisjustering är nödvändig. Generic Mobile erbjuder i samband med prisjusteringen Minicall Privat-användarna att fram till den sista mars 2008 teckna ett abonnemang utan inträdesavgift och en fri månadsavgift**.

- Idag används Minicall huvudsakligen av företag med höga krav på nåbarhet och tillförlitlighet. Vi rekommenderar därför dessa professionella användare att ha ett abonnemang. Ett abonnemang är mer anpassat för företagens behov och också mer kostnadseffektivt för aktiva användare. Abonnemang berörs inte av prisändringen, säger Mats Hugosson, VD Generic Mobile. 

Tjänsteformen Minicall Privat, som inte kräver något separat abonnemang, skapades ursprungligen för att bygga upp en massmarknad för sökningar av privatpersoner, en marknad som idag till stor del har ersatts av mobiltelefoni. För de Minicall Privat-användare som gör ett 10-tal sökningar per månad kan det löna sig att bli abonnemangskund, vilket innebär att man betalar en fast månadsavgift men ett lägre pris per sökning**.

Abonnemang har flera andra fördelar. Det går t.ex. att ta emot textmeddelanden och koppla flera mervärdetjänster till abonnemanget, såsom prioritering i nätet och möjlighet att ta emot Minicall-meddelandet via SMS och E-post.

För mer information

För frågor kring priser om tjänsten i övrigt, kontakta Minicall KundCenter på telefonnummer 020-31 00 41 eller besök www.minicall.se.

För mer information om Generic Mobile, ring gärna Mats Hugosson, VD Generic Mobile Systems Sweden AB, tel 08-601 38 50 eller besök www.genericmobile.se.

* Ordinarie samtalstaxa kan tillkomma beroende på vilken operatör man ringer ifrån. Kostnaden för en sökning består normalt sett av en sökavgift och operatörens ordinarie
samtalstaxa. Hela kostnaden betalas alltid av den som ringer söknumret
** Månadsavgiften för ett Minicall BAS abonnemang är 80 kronor exklusive moms, och en sökning kostar normalt 1,60 kr exklusive moms och ordinarie
samtalstaxa. Ordinarie inträdesavgift för ett abonnemang är 300 kronor exklusive moms.

Om Generic Mobile

Telekomoperatören Generic Mobile, en del av IT- och telekomgruppen Generic Sweden, är specialiserad på meddelandetjänster. Så gott som alla Sveriges räddningstjänster, landsting, polisen och privata larmföretag använder Generic Mobiles lösningar för sin verksamhetskritiska kommunikation. Generic Mobile driver meddelandetjänsten Minicall med ca 80.000 kunder. Dessutom erbjuder de SMS för fastnätstelefoner samt mobilt bredband med hög dataöverföringshastighet. Generic-gruppen har cirka 200 anställda och bolagets aktie är noterad sedan oktober 2006 på NGM Equity, med kortnamnet GENI.