In English
2018-05-24

Generic gör Vaktis tillgängligt som Open Source

Generic gör det rollbaserade behörighetskontrollsystemet VaktisTM tillgängligt som Open Source. VaktisTM finns idag levererad till kunder inom offentliga sektorn och används av mer än 10 000 slutanvändare.

Den första versionen av det rollbaserade behörighetskontrollsystemet VaktisTM kom redan år 2000. Genom VaktisTM ges möjlighet skapa samverkan mellan distribuerade system och IT-tjänster med höga krav på säkerhet och kontroll av användarnas behörighet. Vaktis används idag bland annat inom hälso- och sjukvård för access mot patientdata.

Ett nytt steg i utvecklingen tas genom att VaktisTM version 2.1 nu görs tillgängligt som Open Source. I och med detta kan fler få tillfälle att använda produkten och spridningen därmed öka.

– Open Source är något som ligger i tiden och för Generics del faller detta in i den långsiktiga strategin att inom området fokusera på konsulttjänster och stödtjänster relaterat till produkten VaktisTM, säger Hans Nilsson VD och koncernchef för Generic. Vi hoppas att intresset för VaktisTM gör att vi både kan öka våra kunders nytta och öka vår försäljning av konsulttjänster inom detta område. Vi kommer naturligtvis att fortsätta erbjuda produktsupport och underhåll både till gamla och nya kunder.

Om Generic:

IT- och telekomgruppen Generic Sweden utvecklar, integrerar och levererar system och tjänster för verksamhetskritisk kommunikation till kunder med behov av extrem tillförlitlighet. Konsultverksamheten erbjuder högkvalitativa tjänster och lösningar för lednings- och kommunikationssystem till bl a Försvaret, myndigheter, sjukvården, industrin samt bank- och finanssektorn. Telekomoperatören Generic Mobile är specialiserad på meddelandetjänster för kritiska miljöer och driver bl a meddelandetjänsten Minicall och SMS i fasta nätet. Företaget har även en unik licens för mobil data- och talkommunikation som möjliggör mobilt bredband med hög dataöverföringshastighet. Generic har cirka 200 anställda och aktien är sedan oktober 2006 noterad på NGM Equity, med kortnamnet GENI.


För ytterligare information, vänligen kontakta

Hans Nilsson, VD Generic och koncernchef, tel: 08-601 38 04, e-post: hans.nilsson@generic.se  

För mer information om VaktisTM och Open Source, se

www.vaktis.nu  

eller kontakta

Michael Öberg, Affärsansvarig Vaktis, 0702-56 64 70, michael.oberg@generic.se