In English
2018-05-24

Rekordökning av fastnätsSMS - växer snabbare än SMS

Under nyårsafton och nyårsdagen ökade antalet skickade SMS till det fasta nätet med 34% jämfört med samma period året innan. Det är dubbelt så stor ökning jämfört med ökningen av SMS-trafiken till det mobila nätet som enligt de stora operatörerna ökade mellan 10-15%. En halv miljon användare har nu upptäckt möjligheten att skicka SMS till det fasta nätet.

 

-  Detta är ett tydligt exempel på att marknaden för fastnätsSMS* börjar ta fart. Nästa steg är nu att erbjuda fastnätsSMS-tjänster till de företag som går över till mobila växellösningar med fasta nummer i mobilen och de konsumenter som i allt större utsträckning flyttar sina hemnummer till mobilen, säger Johan Ågren, VD för Generic Mobile.

 

*fastnätsSMS innebär möjligheten att skicka ett SMS till och från nummer i det fasta nätet. Om mottagaren har en SMS-förberedd DECT-telefon kommer textmeddelandet att visas i telefonens display och mottagaren kan även svara på SMS:et. Om mottagaren har ett fastnätsnummer i mobilen finns nu även möjlighet att ta emot meddelandet som SMS på det fasta numret. I annat fall kommer SMS:et att läsas upp. Mer information om tjänsten och vilka operatörer som stödjer den finns på www.hemsms.se

 

För ytterligare information och frågor, kontakta:

Johan Ågren, VD Generic Mobile, tel:: 08-601 38 00, www.genericmobile.se