In English
2018-05-24

Generic rekryterar Migrationsverkets e-profil

Thomas Wahlberg, 47 år, är en av Sveriges mest meriterade projektledare inom e-förvaltning. Sedan 2008 är han ansvarig projektledare för Migrationsverkets e-förvaltningsprogram e-migration, som syftar till att förbättra servicen, effektivisera myndigheten och göra den en till ett föredöme inom statsförvaltning när det gäller e-tjänster.

Hittills har bl a ansökan om medborgarskap, utländska studenters ansökan om uppehållstillstånd för att studera i Sverige samt ansökan om anhöriginvandringen, digitaliserats.  Tjänsterna belönades 2011 med eDiamond Award för bästa e-förvaltningstjänst. E-tjänsterna har medfört att handläggningen, som tidigare kunde ta upp till ett halvår, har kunnat kortas betydligt. Inom kort lanseras ytterligare en e-tjänst för ansökan om arbetstillstånd.

2004-2008 var Thomas Wahlberg ansvarig projektledare vid Rikspolisstyrelsen, RPS, vid införandet ett nytt pass och nationellt id-kort. Dessförinnan arbetade han bl a som projektledare inom Apoteket. Thomas Wahlberg ingår i e-delegationens arbetsgrupp, som samordnar de statliga myndigheternas arbete med e-förvaltning.

-Vi är stolta över att ha kunnat locka en av Sveriges mest erfarna projektledare  inom e-förvaltning till Generic. Thomas långa erfarenhet att genomföra effektiva e-förvaltningsprogram kommer att öka takten i vårt redan stora engagemang för att stötta myndigheternas e-tjänsteutveckling, säger Henrik Gavelli, vd för Generics Konsultverksamhet.

-Generic har gedigen erfarenhet inom tjänsteorientering och e-tjänster för bland annat myndigheter och försvarssektorn. Det ska bli spännande att tillsammans med dem fortsatta arbetet med att stödja det offentliga Sverige i arbetet med att genomföra den Digitala Agendan, säger Thomas Wahlberg.

För ytterligare information kontakta:

Henrik Gavelli, vd Generic Konsultverksamhet, 0709-31 33 00

Thomas Wahlberg, 070-313 87 10

 

Artikel i Computer Sweden >>

Pressmeddelande >>